Студенти Української академії лідерства здійснили незвичайну просвітницьку акцію – відкрили в Тель-Авіві “ресторан” Uncounted Since 1932.

Точка незвичайної вуличної їжі працювала на центральному ринку Яффа в Тель-Авіві всього один день. Жителям і гостям міста пропонували тільки одну страву: “суп” з кори, шишок і листя – єдине, що могли собі дозволити українці під час Голодомору, пише співзасновниця агентства Gres Todorchuk PR Ярослава Гресь.

“Назва ресторану Uncounted Since 1932 (в перекладі – “не пораховані з 1932 року”) символічна і відсилає до числа жертв, яке радянська влада забороняла фіксувати: менше ніж за рік від голоду померло від семи до десяти мільйонів українців”, – зазначила вона.

У результаті до акції приєдналися жителі з десяти країн світу: Ізраїлю, Німеччини, Італії, Австрії, Перу, Великобританії, Швейцарії, Бразилії, США та Чехії. Більшість гостей “ресторану” ніколи не чули про Голодомор, а страву назвали найгіршим з того, що може спробувати людина.

“Це жахливо, що про український Голодомор ніхто не розповідає. Я шокована, до цього моменту не знала про трагедію вашого народу, – ділиться своїми враженнями Лімор, 46-річна мешканка Тель-Авіва. – Через смак цього “супу” та історії жертв я змогла відчути, що переживали українці під час голоду. Для мене ці сім чи десять мільйонів чоловік – не просто цифра, а змішані почуття: страх від почутого та співчуття до українського народу”.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *